Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ~ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ~ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Λόγω υποχρεώσεων, δεν προλάβαμε να ανεβάσουμε τις νέες κυκλοφορίες τους τελευταίους τρεις μήνες, για αυτό τον λόγο κάναμε τις επιλογές μας για όλους τους μήνες μαζί! Αυτά είναι λοιπόν τα βιβλία ελλήνων συγγραφέων που μας έκαναν "κλικ" και σας τα παρουσιάζουμε:

1) PERFECT TEN-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Μια αµερικανίδα συντάκτρια µόδας, ένας Λονδρέζος αρχιτέκτονας, ένας υιός γερουσιαστή, µια κληρονόµος οίκου µόδας και ένας ατίθασος προγραµµατιστής, ξεκινούν ένα ιδιαίτερο ταξίδι που θα τους αλλάξει την ζωή. Στο Burgenstock της Ελβετίας, όπου χρόνια πριν είχε συνεδριάσει η περίφηµη λέσχη Μπίλντερµπεργκ, σε µία αποµακρυσµένη πλαγιά πάνω από την λίµνη Λουκέρνη, βρίσκεται καλά κρυµµένη µια πολυτελής κλινική. Σε αυτές τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εκτυλίσσεται εδώ και δεκαετίες µια παγκόσµια συνωµοσία των µεγαλύτερων εµπορικών κολοσσών, η οποία για χρόνια επηρεάζει όλο τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Η έµφυτη ανάγκη του ανθρώπου να ξεχωρίσει στο κοινωνικό του σύνολο και να αναδειχθεί κοινωνικά, γίνεται αντικείµενο εκµετάλλευσης στα χέρια των λίγων και εκλεκτών. Τα αποτελέσµατα απλά βρίσκονται γύρω µας χωρίς να το ξέρουµε.
Ένα πρωτότυπο συνωµοσιολογικό µυθιστόρηµα θρίλερ, γραµµένο µε κινηµατογραφικό τρόπο, γεµάτο δράση και ανατροπές, αλλά και βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις. Στόχος του συγγραφέα είναι να µας προκαλέσει το ερώτηµα: «και αν είναι όντως έτσι;»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 1/12/2016

2) Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΧΙΛΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Το φθινόπωρο του 2009, η λαμπερή βιτρίνα της Αθήνας έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να δουλεύουν με αφοσίωση, να ερωτεύονται με πάθος, να αγαπούν τη μουσική, να διασκεδάζουν και να... σκοτώνουν. Αυτό θα διαπιστώσει ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος όταν κληθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας γυναίκας στις παρυφές της οδού Αθηνάς. Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν στην MP3, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη μουσική και τη διασκέδαση. Εκεί θα γνωρίσει τον μικρόκοσμο των ανεξάρτητων ροκ ραδιοφωνικών σταθμών, θα συγκρουστεί με παλιούς γνώριμους και ανθρώπους της νύχτας και θα συναντήσει μια γυναίκα, μοιραία κι επικίνδυνη, σαν ηρωίδα παλιομοδίτικου νουάρ. Κάθε τόσο, στα πόδια του θα μπλέκει ένας εκκεντρικός άστεγος, ο οποίος γνωρίζει πάντοτε περισσότερα απ’ όσα λέει. Ποια φαντάσματα του παρελθόντος καταδιώκουν αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους; Τι τους φοβίζει και γιατί κρατούν το στόμα τους κλειστό;
Στην καινούργια περιπέτειά του, ο Χάρης Νικολόπουλος και η αφοσιωμένη ομάδα των συνεργατών του θα εμπλακούν προσωπικά στην υπόθεση που καλούνται να διαλευκάνουν. Στην πορεία της εξιχνίασης, ο Χάρης θα αναζωπυρώσει παλιές έχθρες, θα διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις και θα δει τη ζωή του να παίρνει μια τελείως ανεξέλεγκτη τροπή.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 5/12/2016

3) ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΤΙΑ-ΧΑΡΑ ΑΝΔΡΕΪΔΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Τα άδεια κουτιά
Η ύπαρξή μας είναι μια σειρά από άδεια κουτιά· εφαπτόμενα
αλλά όχι συγκοινωνούντα. Κάθε κουτί και μια ανάγκη μας.
Και όλη μας η ζωή μια αδιάκοπη προσπάθεια να γεμίσουμε
τα άδεια κουτιά μέσα μας, όλα τα άδεια κουτιά μέσα μας…
Μια γυναίκα, μια γυναίκα μόνη, προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες της. Έχει ανάγκη από έναν παθιασμένο, εξιδανικευμένο έρωτα,
από μια κατασταλαγμένη προοπτική για το μέλλον,
από τη χαρά και την ανεμελιά της στιγμής. Έτσι εμπλέκεται
σε σχέσεις με τρεις διαφορετικούς άνδρες, συγχρόνως,
που ο καθένας τους γεμίζει ένα διαφορετικό κουτί μέσα της.
Είναι ερωτευμένη και με τους τρεις, αφήνεται και στους τρεις, άγεται και φέρεται από τις δικές τους ανάγκες, επιθυμίες, ευχές. Γίνεται τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι. Γεμίζει τα δικά τους άδεια κουτιά. Προχωρά στα τυφλά, προσπαθώντας να τους ερμηνεύσει, να τους καταλάβει
μέσα από τα λόγια και τις πράξεις τους, και μ’ αυτές τις ερμηνείες πλάθει το δικό της σύμπαν, όπως όλοι μας.
Κάποια στιγμή συνειδητοποιεί την παράνοια που βιώνει, καταλαβαίνει ότι χάνει τον εαυτό της και προσπαθεί
να πάρει τη ζωή της στα χέρια της, να οδηγήσει εκείνη
τις εξελίξεις. Συγκρούεται άγρια με την πραγματικότητα
και με τα «θέλω» του καθενός χωριστά και αντιλαμβάνεται
πως δεν μπορεί να ορίσει τον τρόπο που αντιδρούν οι άλλοι, ακόμα και οι αγαπημένοι άλλοι. Μπορεί μόνο να ορίσει τον τρόπο που αντιδρά, νιώθει, σκέφτεται, τον τρόπο που ζει η ίδια.
Ξεκινά ένα αναγκαστικό, έξωθεν επιβεβλημένο ταξίδι μέσα της, μέσα στις θάλασσες και στις στεριές της, για να γνωρίσει
τον εαυτό της. Ανακαλύπτει έκπληκτη τη δύναμή της
και τη χρησιμοποιεί συνειδητά για να κάνει
μια σιωπηλή ειρήνη με τον εαυτό της. Ώσπου…

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 8/12/2016

4) ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ-ΓΚΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:Τεργέστη, Μάρτιος 1824. Η αριστοκρατία φοράει τις μάσκες της, ντύνεται στα βελούδα και στα μετάξια και ετοιμάζεται να ξεφαντώσει στο Παλάτσο ντελ Φιόρε την τελευταία νύχτα της Αποκριάς. Αυτή τη νύχτα ο Στασινός Μπουονοντίο ενώνει τα χέρια του με εκείνα της Eριέττας Φόσκολι και της αποκαλύπτεται. Ο έρωτάς τους θα επηρεάσει καταλυτικά την πορεία του εμπορικού και εφοπλιστικού οίκου του, αλλά και τη μοίρα των ναυσίβιων και μη απογόνων του.
Οι Εφαπτόμενες Ζωές εξελίσσονται σε χρόνια συναρπαστικά και σκληρά, ποτισμένα με την αρμύρα της θάλασσας και την αψιά μυρωδιά που απόθεσε πάνω τους το μπαρούτι.
Θρυλικοί θαλασσοπόροι χαράζουν τη ζωή τους σε ναυτικά ημερολόγια και σε γράμματα σφραγισμένα με ισπανικό κηρό. Αρχόντισσες αναλαμβάνουν δράση, ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς, και αποτυπώνουν τις σκέψεις τους σε αριστουργηματικά χειροποίητα επιστολόχαρτα που φέρουν το οικόσημό τους.
Το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας, που εκτυλίσσεται στην Τεργέστη, στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, στα μαυροθαλασσίτικα λιμάνια, στην Πόλη, στη Βοστόνη,
στο εκρηκτικό Παρίσι του Μεσοπολέμου, στη λεηλατημένη Σμύρνη του ’22, και φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, την Ιθώμη και την Κηφισιά του σήμερα.
Η ζωή, ο θάνατος αλλά και ο έρωτας παίζουν μεγαλοφυή παιχνίδια στις γενιές των Μπουονοντίο, που θα δοκιμαστούν στη λυδία λίθο της Ελληνικής Επανάστασης, των βαλκανικών συρράξεων και των παγκόσμιων πολέμων, αποδεικνύοντας ότι η φράση που κοσμούσε το οικόσημό τους ήταν πάντοτε εν ισχύ, καθώς «κλυδωνίζονται, αλλά δε βυθίζονται».

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 8/12/2016

5) ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΑΠΠΑ-ΚΟΝΤΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Δεκαετία του 1920, σε μια Ελλάδα που αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της, δύο νέοι άνθρωποι, ο Χρήστος και η Νέλλη, προσπαθούν να χτίσουν μια καινούρια ζωή. Χρόνια δύσκολα, πονεμένα… Μοναδικό τους στήριγμα η αγάπη. Απατηλή τους ελπίδα ένα παιδί. Ένα παιδί που δεν ερχόταν… Ώσπου ο Θεός στέλνει στον διάβα τους την κυρα-Λένη και το ορφανό εγγόνι της, τον Στέφανο. Και τότε η ζωή τους αλλάζει. Στα μάτια του φτωχού αγοριού βλέπουν το παιδί που πάντα ήθελαν και του χαρίζουν τον κόσμο όλο.
Όμως, οι στενοί συγγενείς δεν μπορούν να επιτρέψουν στο «ξένο αίμα» να κυριαρχήσει στον κόσμο τους… Και η οδύσσεια του Στέφανου ξεκινά… Κατηγορούμενος αποφασίζει να φύγει μακριά, αλλάζει το όνομά του και χάνεται στην αλμύρα της θάλασσας για να πνίξει τον πόνο της προδοσίας και του ψέματος. Ξαναγεννιέται μέσα από τα συντρίμμια της ψυχής του και χτίζει μια νέα ζωή, μετέωρη… Μα δεν μπορεί να ξεχάσει.
Εξήντα χρόνια μετά, και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα. Ένας απαγορευμένος έρωτας γεννιέται. Ποιος είναι ο Χάρης και ποια η Μελισσάνθη; Ποια αποκάλυψη θα συνταράξει τη ζωή της Νέλλης; Τα επτασφράγιστα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια. Τα ψέματα γκρεμίζονται από την αλήθεια της ζωής και το παρελθόν που δεν ξεχάστηκε ποτέ, γίνεται το αναπότρεπτο παρόν τους…
Η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας που προσπαθεί να επιβιώσει παράλληλα με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα. Τρεις γενιές που πορεύονται άλλοτε δημιουργώντας άρρηκτους δεσμούς και άλλοτε γκρεμίζοντας γέφυρες στην προσπάθειά τους να ξεχάσουν. Βιώματα τραυματικά… ριζωμένα βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά. Σκηνές από τον πόνο των ανθρώπων εκείνης της εποχής που άθελά τους θα πληγώσουν και θα πληγωθούν

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 8/12/2016

6) Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ-ΜΙΜΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ-ΘΕΟΧΑΡΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Πέντε γυναίκες επ ευκαιρία της γιορτής του αγίου Βαλεντίνου επισκέπτονται τον Γρανίτη, ένα ήσυχο, χιονισμένο χωριό στο Νευροκόπι, για να μιλήσουν για τον έρωτα. Το βράδυ, ο ψυχίατρος που τις φιλοξενεί στο σπίτι του, παραπατάει και πέφτει, και το επόμενο πρωί πεθαίνει. Τι μπορεί να αποκαλύψει ένας θάνατος στον Γρανίτη; Μέχρι ποιο σημείο εμπλέκονται οι ανθρώπινες σχέσεις και τι μπορεί να κρύβουν στην ψυχή τους οι πέντε γυναίκες; Είναι δυνατόν να καθορίζουν τις πράξεις μας παλιές πληγές;
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα δοσμένο από τη γοητευτική πένα της Μιμής Φιλιππίδη-Θεοχάρη. Ένα είναι βέβαιο: Κανείς δεν θα μπορέσει να μαντέψει το τέλος...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9/12/2016

7) ΣΟΒΟΦ Ο ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΗΛΙΟΣ-ΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
«Το μικρό θήραμα αποδείχτηκε πολύ δυνατό και πολύ ύπουλο. Την είδε να μεταμορφώνεται μπροστά σε όλους με τόσο θάρρος σ’ ένα λιοντάρι! Ένα γρήγορο λιοντάρι που έκανε επίθεση στις ψυχές όλων και τις υπέτασσε. Αυτό ήταν η τέχνη λοιπόν. Υπέτασσε τους πάντες με τον πιο ύπουλο τρόπο και μετά τους έβαζε στη διαδικασία της σκέψης. Όχι, η τέχνη δεν ήταν άχρηστη. Επικίνδυνη ήταν».
Τι μορφή παίρνει ο φόβος στο μυαλό του καθενός; Σκοτάδι; Θηρίο; Ερπετό; Ήχος; Αίσθηση; Όποια μορφή κι αν παίρνει, παραμένει η ουσία του. Η ασφάλεια. Πώς φαντάζεστε μια κοινωνία φόβου; Η Λεόνα δεν χρειάζεται να τη φανταστεί. Τη βιώνει. Η άμυνα στην κοινωνία αυτή είναι το ζητούμενο. Μόνο που η Λεόνα είναι άφοβη και η άμυνα δεν είναι το χαρακτηριστικό της. Γιατί η Λεόνα γεννήθηκε για την επίθεση.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/12/2016

8) ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ-ΕΛΕΝΗ ΔΟΜΑΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Η Μαρίνα είναι μια πενηντάχρονη κυρία που ζει μόνη της, αφού ο άντρας της σκοτώθηκε σε ατύχημα πριν από πολλά χρόνια και οι γιοι της ζουν και εργάζονται μακριά από την πόλη της. Η ζωή της αλλάζει ριζικά όταν δίπλα της μετακομίζει η Ιωάννα με τον γιο της, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Αφοσιώνεται στη φροντίδα του μικρού και αισθάνεται χρήσιμη έπειτα από πολύ καιρό. Όμως το παρελθόν δεν έχει τελειώσει μαζί της. Της χτυπάει την πόρτα φέρνοντας ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα μαντάτα. Θα καταφέρει να νικήσει τις σκιές και να βγει ξανά στο φως; Αγγίζοντας το αύριο. Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα και τις δεύτερες ευκαιρίες.
 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/12/2016

9) ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΕΛΗΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
 Διδυµότειχο, ένα ήσυχο απόγευµα. Τα κορίτσια απολαµβάνουν το καθιερωµένο χαρτάκι τους. Ο ήχος του τηλεφώνου έρχεται να διακόψει βίαια το παιχνίδι. Η φωνή στην άλλη πλευρά της γραµµής ακούγεται δυνατά…
– Ραντεβού… στα νεκροταφεία. Και µετά σιωπή. Το κλίµα βαραίνει, τα µάτια στολισµένα από δάκρυα ανταλλάσσουν κλεφτές µατιές. Εικόνες εµφανίζονται στη µνήµη όλων και το παρελθόν δε φαντάζει πλέον τόσο µακρινό…
Πέντε γυναίκες: η Ζαφειρία, η Σµαράγδα, η Κοραλία, η Αδαµαντία και η Ρουµπίνη, όλες χαρισµατικές µα τόσο διαφορετικές µεταξύ τους, µέλη µιας παιδικής παρέας, γίνονται µάρτυρες µιας ζωής βγαλµένης λες από ταινία. Πρωταγωνίστριες πολλές φορές χωρίς τη θέλησή τους. Η ζωή όµως δεν είναι ταινία, δε δίνει πάντα το δικαίωµα της επιλογής!
Μια ασύδοτη ζωή, ένας αιφνίδιος θάνατος, ένας στόχος που άργησε να εκπληρωθεί, µια λανθασµένη επιλογή, η άφιξη ενός ξένου από µακριά και µια αυτοκτονία. Πώς συνδέονται µεταξύ τους και τι καταλυτική δύναµη έχουν; Μπορούν να καταστρέψουν µια δυνατή φιλία ετών; Κι ακόµη περισσότερο… µπορούν να καταστρέψουν µια ζωή;
Οι ανθρώπινες ζωές άραγε, καταστρέφονται ή απλά εξελίσσονται;

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/12/2016

10) ΤΟ ΧΡΕΟΣ-ΓΙΩΤΑ ΤΣΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΦΟΙ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Το χρέος είναι μια μυθοπλασία που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα.
Ένα δεκάχρονο κορίτσι Ποντιακής καταγωγής, έρχεται με την οικογένειά της από την Τασκένδη, το 1991,στη Θεσσαλονίκη, μετά την "περεστρόικα".Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ζωής, στη φτώχεια που μοιραία αντιμετώπισε, στη νεοελληνική γλώσσα, στην ελληνική κοινωνία της ευημερίας και των απαιτήσεων, συναντά πολλές δυσκολίες και ρατσιστικές προκλήσεις.Με τη δύναμη του νου και την εργατικότητά της, επιβάλλεται, επιβιώνει, κατορθώνει το ακατόρθωτο και εισάγεται στο τμήμα της Ιατρικής σχολής της Αλεξανδρούπολης.Η προσωπική και οικογενειακή της ιστορία συνδέεται άμεσα με την ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού, τις θυσίες και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που αναβιώνει καθημερινά, μέσα από τις δυνατές διηγήσεις του παππού της και της γιαγιάς της, τα βράδια μέσα στο σπίτι, αντιπροσωπεύοντας τις εθνικές περιπέτειες, το διωγμό, τον κατατρεγμό και την προσφυγιά των Ελλήνων, πρώτα εξ αιτίας των Τούρκων και αργότερα εξ αιτίας του Στάλιν. Ακολουθεί ο διωγμός από τους ντόπιους κατοίκους, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και ο νόστος, η επιστροφή στην μάνα πατρίδα.
Ο δυνατός έρωτας στη ζωή της, αλλά και οι αντιρατσιστικές κινήσεις της, της δίνουν δυναμικά το προβάδισμα στη ζωή που την περιμένει.Η Ελένη είναι η νεαρή Ελληνοπόντια γιατρός, που αποδεικνύει τη δύναμη, την ευστροφία, αλλά και την προσαρμοστικότητα της Ποντιακής ελληνικής ψυχής, όταν η οικονομική κρίση στη χώρα μας εξουθενώνει τους νέους Έλληνες επιστήμονες και τους στέλνει μετανάστες σε ξένη γη, με άγνωστες συνθήκες και απρόβλεπτο μέλλον

Η προσωπική ιστορία της Ελένης προκαλεί συγκίνηση, αλλά και αισιοδοξία σε όλους τους Έλληνες.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/12/2016

11) ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ-ΤΙΝΑ ΔΑΛΑΡΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Στερεά Ελλάδα, 1943
Eνα µικρό αγοράκι γίνεται µάρτυρας της σφαγής των δικών του από τους Γερµανούς.
Το ίδιο βράδυ, ένα παιχνίδι της µοίρας αλλάζει για πάντα την πορεία της ζωής του, το όνοµά του, τη γλώσσα του, το µέλλον του, και γίνεται ο ίδιος Γερµανός.
Όταν αποφασίσει να διεκδικήσει τη χαµένη του ταυτότητα, έρχεται αντιµέτωπος µε το πραγµατικό του πεπρωµένο, µεγαλωµένος στην καρδιά των εξελίξεων, δίπλα σε ανθρώπους που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη των χωρών της Ευρώπης.
Και κυρίως της Ελλάδας.
Της χώρας που θα κτυπηθεί όσο καµιά, στα χρόνια που θα έρθουν.
Μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
Μπορεί να ανατρέψει το δυσοίωνο µέλλον.
Μπορεί να σώσει τη χαµένη του πατρίδα από τον όλεθρο.
Αρκεί ένα µόνο πράγµα.
Να ξεχάσει ποιος πραγµατικά είναι.
Για πάντα.
Στα σχέδιά του θα χρειαστεί να βρει αυτές.
Τις λέει κόρες της ψυχής.
Γιατί τις διάλεξε προσεκτικά, να υπηρετήσουν αυτό που πρόσταζε η δική του.
Και θα το κάνουν.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 19/12/2016

12) ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΛΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
"Του φάνηκε ότι άκουσε κρότο πίσω του, πολύ κοντά του πια. Ένα τρίξιμο κλαδιού που τσάκιζε ίσως. Κι αμέσως μετά ένα φτερούγισμα πουλιού πάνω απ το κεφάλι του, στην κορυφή του δέντρου που τον βάσταγε. Βιαστικό, τρομοκρατημένο φτερούγισμα. Η δική του καρδιά φτερούγισε κι αυτή, τα νύχια του γαντζώθηκαν στον φλοιό του κορμού κι έγιναν ένα μ αυτόν. Γύρισε το κεφάλι για να δει αν ήταν οι διώκτες πίσω του πριν αρχίσει πάλι να τρεκλίζει".
Ύστερα άρχισε η περιπλάνηση σε σκονισμένους δρόμους της Αφρικής και σε ευρωπαϊκές λεωφόρους, σε αέρα και θάλασσα, στα σοκάκια ενός κονγκολέζικου λιμανιού και στα βαγόνια ολλανδικού συρμού, ώσπου ν ακουστεί το καμπανάκι του τελευταίου σταθμού. Μέχρι να ξεδιπλωθεί η σκιαγράφηση εκείνων που καπηλεύτηκαν τα γενόσημα της συμφοράς και να ξεπηδήσουν οι πορφυροί αστραφτεροί πειρασμοί που για χάρη τους έγιναν όλα. Ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται διαρκώς όσο το ταξίδι κυλά. Όταν διακοπεί, θα τελειώσουν όλα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 27/12/2016

13) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ-ΜΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Αθήνα και Σμύρνη. Πόσα κοινά έχουν οι δύο αυτές πόλεις... Γνώριμοι άνθρωποι και μυρωδιές οικείες. Φαγητά, μεζεκλίκια και καφέδες. Στη Σμύρνη τούρκικος και στην Αθήνα ελληνικός.
Εκείνος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού. Σαράντα ετών και Τούρκος μουσουλμάνος. Ένας όμορφος Ανατολίτης που η δουλειά του ξεναγού σε ελληνικά γκρουπ τον έκανε ακόμη πιο γοητευτικό στα γυναικεία βλέμματα. Ήταν ο Κενάν. Εκείνη ήταν παντρεμένη και μάνα. Τριάντα ετών και καρκινοπαθής. Ελληνίδα και χριστιανή ορθόδοξη. Ήταν όμορφη αλλά και άσχημη, αφού είχε αφεθεί στην καθημερινότητα, στην ασθένεια και στη ρουτίνα της ζωής. Ήταν η Θάλεια.
Πέργαμος Μικράς Ασίας, 160 π.Χ.
Η νεαρή κοπέλα περνούσε τον ενός χιλιομέτρου διάδρομο με τους κίονες που οδηγούσε στον χώρο του ιερού υποβασταζόμενη από τη μητέρα της. Δυο σημάδια στον αριστερό μαστό της είδε εκείνο το πρωινό, και πήραν το δρόμο για το Ασκληπιείο. Τα πόδια της κόπηκαν καθώς περπατούσαν στο θεραπευτήριο του Ασκληπιού και είδε τη μεγάλη επιγραφή που έγραφε: «Εν ονόματι των θεών απαγορεύεται η είσοδος εις τον Θάνατο».

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 1/1/2017

14) ΒΡΟΧΟΛΟΥΛΟΥΔΟ: Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Η Κατερινιώ γεννήθηκε την εποχή της τρομερής ληστοκρατίας. Η φύση την προίκισε με πανώρια ομορφιά και σπάνια ψυχικά χαρίσματα. Στα δεκαεννιά της χρόνια ήρθε ο πρώτος έρωτας. Ένα δραματικό γεγονός, όμως, θα τη ρίξει από τα ουράνια στα τάρταρα. Θα περιπλανηθεί, παλεύοντας να βρει το νήμα της ζωής της. Ώσπου μια τυχαία συνάντηση να την οδηγήσει κοντά στο νησί των λεπρών, τη Σπιναλόγκα, όπου η μοίρα θα της δείξει ξανά το δρόμο προς την ευτυχία.
Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον.
Ένας εξαίρετος συνδυασμός πραγματικών και φανταστικών γεγονότων με ποικίλες κοινωνικές και ανθρωπιστικές καταγραφές. Με απρόσμενες εναλλαγές, έντονες συγκινησιακές καταστάσεις και αδιάκοπη περιπέτεια.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 10/1/2017

15) ΕΛΛΗ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΡΚΟΥΔΙΑΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Ταξιδιώτες σε μια νοητή διαδρομή, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης - Μιλάνο -Νίκαια - Κυανή Ακτή και επιστροφή με το ξύλινο καραβάκι που μοναδικό προορισμό έχει ένα όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου. Η ιστορία της Έλλης, μιας γυναίκας που τολμά να κοιτάξει τον έρωτα κατάματα από νεαρή ηλικία, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Μια καθημερινή κοπέλα, όμορφη και σαγηνευτικά άγαρμπη, μεταμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Τιθασεύει το κορμί της ανάμεσα σε άντρες που αφήνουν το σημάδι τους στον κόσμο. Αρμενίζει αγέρωχα μέσα στη θαλασσοταραχή των απρόσμενων και εφιαλτικών γεγονότων. Δυο γυναίκες και δυο άντρες θα την ακολουθούν για πάντα. Όσα ονειρευόμαστε, η Έλλη τα βρήκε. Όχι μια φορά, αλλά πολλές. Δεν απέκτησε τον άντρα που ποθούσε όταν τον περίμενε. Τον είχε μέσα της από την πρώτη στιγμή που προσευχήθηκε να τον βρει. Αλλά δεν γνώριζε ότι δεν θα είχε μόνο ένα πρόσωπο. Έκλεινε τα μάτια και αφηνόταν στα χάδια του... Δεν γινόταν να ξέρει πόσα θα μπορούσε ν αντέξει η κάποτε εύθραυστη καρδιά της, αν δεν ερχόταν η στιγμή να ορίσει η ίδια τη μοίρα της.
Τραγικό τέλος δεν υπήρξε. Ούτε ευτυχές. Δεν υπάρχει τέλος. Η εγγονή του Αιόλου γεννήθηκε για ν αγαπηθεί, γεννήθηκε για να δίνει πνοή με τη ματιά της και μόνο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 24/1/2017

16) ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΛΟΥΡΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Ανοίγοντας το άλμπουμ ήξερε τι θα αντιμετωπίσει.
Όμως δεν σκέφτηκε να το κλείσει…
Εκείνο το άλμπουμ με τις χάρτινες μνήμες θα της θυμίσει ξανά τη σκληρή πλευρά της ζωής, που ένιωσε τόσο νωρίς· τον εγκλεισμό στο ορφανοτροφείο, την εγκατάλειψή της από την ίδια της τη μητέρα, τα παιδικά χρόνια που της τα πήραν με τη βία. Το γλυκό νερό της αθωότητας που γλίστρησε μέσα από τα δάχτυλά της και δεν γυρνάει πίσω. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά...
Η Χαρά θα τολμήσει. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στη ζωή. Να τολμήσεις να αλλάξεις το πεπρωμένο σου. Έτσι, η νεαρή γυναίκα θα ριχτεί στο κυνηγητό των φαντασμάτων που τη στοιχειώνουν από το καλά κρυμμένο παρελθόν της, με σκοπό να βρει την εκδίκηση, την αγάπη, το πάθος και εντέλει την απόλαυση της λύτρωσης.
Χάρτινες μνήμες, δεμένες με λαχτάρα για δικαιοσύνη
κι ανάγκη για εξιλέωση, που όρισαν ζωές.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 25/1/2017

17) ΟΣΑ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΓΧΩΡΕΙ-ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
 Αργοστόλι 1953
Ο καταστροφικός σεισμός αναγκάζει τη Μάντη και τον Χρήστο, που αγαπιούνται από παιδιά, να πάρουν δρόμους χωριστούς, αφού εκείνος φεύγει με τον πατέρα του για τη Γερμανία. Έπειτα από μερικά χρόνια ο Χρήστος επιστρέφει και οι δυο νέοι παντρεύονται, πραγματοποιώντας το όνειρό τους.
Η Μάντη όμως, που έχει ήδη επιβαρυμένη ψυχική υγεία, πολύ σύντομα κλονίζεται σοβαρά όταν ανακαλύπτει τα μυστικά που εκείνος της κρατούσε. Φοβούμενη τις κακές γλώσσες στο νησί, παίρνει τον Νικόλα, τον εξάχρονο γιο τους, και μετακομίζει στην Αθήνα. Το ζευγάρι μένει μακριά ο ένας από τον άλλον για είκοσι ολόκληρα χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να πάρει διαζύγιο.
Μέχρι που η Μάντη αρχίζει σταδιακά να χάνεται στα μονοπάτια του μυαλού της και τελικά διαγιγνώσκεται με πρώιμο Αλτσχάιμερ. Τότε τα πάντα θα ανατραπούν. Ο Χρήστος, η Μάντη, αλλά και ο Νικόλας θα πρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη της αγάπης και όσα εκείνη συγχωρεί… 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2/2/2017

18) ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
 «Μα τι τόσο σημαντικό έχει η ζωή σου για να γίνει βιβλίο;» ρώτησα αυθόρμητα την Ιφιγένεια σ’ εκείνη την πρώτη γνωριμία μας, τον χειμώνα του 1997. Όλα όσα μου είπε ήταν ανατριχιαστικά, φρικτά… Όσα άκουσα έκρυβαν τόση ασχήμια, που αναρωτιόμουν αν μπορούσα να τα διαχειριστώ. Κάθε λέξη πιο βαριά από την άλλη. Όλες μαζί ισοπεδωτικές.
Χίλιες και μία ζωές στριμωγμένες σε τέσσερις δεκαετίες, που με έκαναν να καταλάβω πως απέναντί μου έχω έναν άνθρωπο με διαβολεμένη ψυχραιμία και προκλητικό θάρρος∙ συγχρόνως, μια απελπιστικά μελαγχολική και θλιμμένη γυναίκα με παγωμένη ψυχή, που τολμά να σε κοιτάξει κατάματα και να σου μιλήσει για εκείνη τη σχέση ντροπής με τον πατέρα της και για όλα όσα στιγμάτισαν την ύπαρξή της.
Κάπως έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση αυτή. Μόνο που χαθήκαμε με την Ιφιγένεια. Και για περίπου είκοσι χρόνια η ιδέα του βιβλίου έμεινε μια ανικανοποίητη επιθυμία, ώσπου νίκησε η ανάγκη μας να φωνάξουμε δυνατά την αλήθεια και να σώσουμε όσο περισσότερες ζωές μπορούμε. Και την αλήθεια αυτή την κρατάτε στα χέρια σας. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2/2/2017

19) ΜΑΥΡΟ ΦΥΛΑΧΤΟ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
 1797 Η αριστοκρατία των Βενετών καταρρέει στα Επτάνησα και η δημοκρατία των Γάλλων καταφθάνει μαζί με νέες ιδέες και ιδανικά. Η Γαλλική Επανάσταση εξαπλώνεται.
Το Κριτήριο των οπλαρχηγών στέλνει τον Μάρκο κατάσκοπο του Σουλίου στην Κέρκυρα, για να μάθει αν οι Γάλλοι έρχονται σαν φίλοι ή εχθροί. Ο Αλή πασάς παραμονεύει. Όπλα του Μάρκου, οι γνώσεις που αποκόμισε στις ξακουστές σχολές των Ιωαννίνων, η ευστροφία και η μουσική. Αχίλλειος πτέρνα του, η έλλειψη θάρρους, αν και Σουλιώτης. Φιλοξενείται στο αρχοντικό του μεγαλέμπορα σιορ Μάντακα, όπου μαγεύεται απ’ την αρχόντισσα και την κόρη της, γυναίκες που αποπνέουν φραντσέζικο αέρα. Παριζιάνικα αρώματα και Σούλι: δυο κόσμοι συγκρούονται μέσα του· δυο κόσμοι όπου οι γυναίκες γράφουν Ιστορία.
Στην Κέρκυρα ο Μάρκος εμποτίζεται με τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης που εφαρμόζονται στο νησί και γίνεται φίλος με τον Περραιβό, τον τελευταίο Έλληνα που είδε ζωντανό τον Ρήγα Φεραίο. Όμως ένας φόνος τον γυρίζει πίσω. Κι όταν κάποιος χάλαγε γυναίκα στο Σούλι, όφειλες να σκοτώσεις τέσσερις άντρες από τη φάρα του φονιά για να έρθει το αίμα στα ίσα. Ο Μάρκος μυρίζει αίμα και πισωπατά.
Τότε ο Αλή πασάς ορμά στο Σούλι κι ο Μάρκος παγιδεύεται στο πλέγμα του έρωτα, της βεντέτας και της πατρίδας που κινδυνεύει από τους Οθωμανούς. Έρωτας, αδερφή, χρέος. Κόκκινο σαν αίμα. Και μες στον χαλασμό της μάχης των χριστιανών με τους μουσουλμάνους, το μαύρο φυλαχτό γίνεται ευχή και κατάρα για μια λύση. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2/2/2017

20) ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑΣ-ΒΑΣΙΑ ΑΚΑΡΕΠΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες
όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.
Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως.
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 8/2/2017

21) ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ-ΖΗΣΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Όταν άρχισα να γράφω, ο σκοπός μου ήταν να διατηρήσω τον Πολιτισμό στην παιδική ηλικία, πράγμα που υπάρχει πλήρης άγνοια στο θέμα αυτό, όπου διδάσκοντας σε κοιτίδες Πολιτισμού Ακαδημίες κ.α.
Διαπίστωσα πως η γνώση του Πολιτισμού υστερεί δραματικά.
Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό τη γνώση και την εκμάθηση. Γι’ αυτό λοιπόν η μικρή εξερευνήτρια, σε μια επίσκεψή της, στο Μουσείο της Ακρόπολης διαπιστώνει με περισσή σκέψη πως η Καρυάτιδα που λείπει βρίσκεται στο εξωτερικό...
Εκεί στην περίοπτη θέση της μικρής αλλά και των Καρυάτιδων εμφανίζεται ο δεύτερος ήρωας μου... Για να λύσει το μυστήριο της Ζωφόρου και των Καρυάτιδων. Τα δυο παιδιά έρχονται σε επικοινωνιακό διαπληκτισμό με τον φροντιστή του Μουσείου... Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
"Θα ήθελα τα έργα μου να προκαλούν στα παιδιά αναγνώστες τον ίδιο βαθμό ενθουσιασμού με αυτόν που έχουν όταν παρακολουθούν μια παιδική σειρά".

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 14/2/2017

22) Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ-ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
 Η Έλενα, σπρωγμένη από μιαν ανεξήγητη παρόρμηση, εγκαταλείπει μια λαμπρή καριέρα στην Αμερική και εγκαθίσταται στην Ελλάδα για να κάνει μια νέα αρχή. Η ίδια ανεξήγητη παρόρμηση την οδηγεί στη μαγευτική Μονεμβασιά όπου γνωρίζεται με τον Μάνο, ιδιοκτήτη ενός παλιού αρχοντικού. Από την πρώτη στιγμή, οι δύο νέοι έχουν την εντύπωση ότι κάτι αδιόρατο τους συνδέει, λες και μια αύρα από τα παλιά διαχέεται στο αρχοντικό και τους κατακλύζει.
Σύντομα αρχίζει να τους επισκέπτεται στον ύπνο τους μια γλυκιά γυναικεία παρουσία και τα όνειρά τους, μ’ έναν μυστηριώδη τρόπο, αποτελούν ιστορίες που αλληλοσυμπληρώνονται. Και τότε, αρχίζουν να μαντεύουν ότι η βαθιά σχέση τους εκτός από μέλλον έχει και παρελθόν.
Πώς είναι δυνατόν δύο άνθρωποι να βλέπουν το ίδιο όνειρο; Ποιες μαγικές χρονικές διαδρομές φέρνουν στη ζωή τους αυτή τη γυναίκα; Ποια αόρατα νήματα συνδέουν την ιστορία τους με καταστάσεις και πρόσωπα που έζησαν αιώνες πριν, τότε που η Μονεμβασιά βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της;
Ένας μεγάλος έρωτας που διασχίζει τον χρόνο μέχρι να βρει δικαίωση.
Ένα παιδί που το διεκδικούν δύο μανάδες.
Μια τραυματική απώλεια κι ένας ύμνος στη μητρική αγάπη που προστατεύει και πέρα από τον τάφο. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 16/2/2017

23) ΗΛΕΚΤΡΑ, ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ-ΓΙΟΛΑ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
 Στην Αθήνα του 1969 η νεαρή Ηλέκτρα, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, είναι έτοιμη να κατακτήσει τα όνειρά της, μα μια απρόσμενη συνάντηση με τον μετανάστη Ηλία Θωμόπουλο ανατρέπει τα σχέδιά της. Οι συναρπαστικές ιστορίες που της διηγείται για την Αφρική τη γεμίζουν δέος και θαυμασμό, και καταλήγει να τον παντρευτεί και να τον ακολουθήσει στη Μαύρη Ήπειρο. Μόνο που γρήγορα αντιλαμβάνεται πως η Νιγηρία είναι μια επικίνδυνη χώρα. Η Ηλέκτρα ωθείται να συνθηκολογήσει με τη μοναξιά, τον φόβο της μαύρης μαγείας καθώς και της ένοπλης ληστείας. Ωστόσο, όλα αυτά δεν την εμποδίζουν να αγαπήσει με πάθος την Αφρική και να αφιερωθεί στα παιδιά της Αμερικανικής Ιεραποστολικής Σχολής, όπου διδάσκει, αλλά και σε όλα τα ορφανά που βρίσκουν απεριόριστη αγάπη στην αγκαλιά της.
Ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια γεμάτης ζωής, η Ηλέκτρα και ο Ηλίας αποφασίζουν να επαναπατριστούν, αλλά δεν υπολογίζουν πως, όταν ξεριζώσεις ένα γέρικο δέντρο, τότε αυτό μαραίνεται και πεθαίνει. Δυο χρόνια αντέχει ο Ηλίας στην Ελλάδα. Μετά τον θάνατό του, τίποτα πια δεν κρατά την Ηλέκτρα μακριά απ’ όσα αγάπησε στην Αφρική. Επιστρέφει, ανυποψίαστη για το μεγάλο παιχνίδι που της επιφυλάσσει η μοίρα: τη συνάντησή της με την εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 16/2/2017

24) ΚΙ ΟΜΩΣ-ΗΩ ΑΥΓΕΡΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Τα πέπλα της νύχτα είχαν καλύψει τη πλάση και αυτός έριξε τα μάτια του στο έδαφος. Στα απομεινάρια της πράξης του. Απόκοσμο ύφος που τρόμαζε όλα τα δαιμόνια και έσβηνε τις φωτιές της κόλασης. Πίστευε πως στο τέλος, εκείνο το βάρος που καταπλάκωνε το στήθος του θα αποχωρούσε, μα αυτό, τον είχε συνθλίψει. Σήκωσε το βλέμμα και βγήκε έξω. Πήρε στα χέρια του το σάκο, που ήταν πεταμένος στο πορτ- μπαγκάζ και εξαφανίστηκε.
Το παρελθόν του Σκάι παραμένει άγνωστο σε πολλούς. Αυτό που τον έτρεψε σε φυγή, εγκαταλείποντας όσα έχτισε με κόπο. Και βρέθηκε να ταξιδεύει, συναντώντας όμοιους ανθρώπους, δραπέτες της ζωής.
Όσα δε μπορεί να ξεχάσει, όσα δεν αντέχει να αρθρώσει και όσα έπαψε να νιώθει, υπάρχουν γραμμένα σε ένα φθαρμένο απόκομμα μιας εφημερίδας, που κρατά πάντα μαζί του. Το όνομά του, έχει ιστορία. Το χαμένο χαμόγελό του, η κλειδωμένη καρδιά του και η άγρια όψη του, έχουν δικαιολογία.
Ο ήλιος έπαιζε, πετώντας τις αχτίδες του ολούθε. Μα, εκείνη δε χρειαζόταν το φως του για να ζήσει. Από μόνη της μια λάμψη και όσοι την έβλεπαν να απολαμβάνει τον πρωινό της περίπατο, τη χαρακτήριζαν ως αγγελόπλαστο θηλυκό. Μέχρι που ο φόβος έσπασε την εικόνα σε χίλια κομμάτια.
Η Ρόουζ είναι ένα ορφανό κορίτσι που επιβιώνει στους επικίνδυνους δρόμους της Αμερικής. Πολλοί γνωρίζουν την ιστορία της, μα ελάχιστοι την αλήθεια. Τα γαλάζια της μάτια, το μέσο για να τρυπώνει στους Δαίδαλους των ψυχών. Το χαμόγελό της, όμοιο με κόκκινο θάμπος και η αγνή καρδιά της, το ισχυρότερο όπλο.
Τι θα συμβεί όμως, όταν ένα τριαντάφυλλο συναντήσει το μολυβένιο ουρανό;
Μπορεί ο έρωτας, η καλοσύνη και το θάρρος να νικήσουν το κακό;
Μπορεί η ζωή να έχει δυο πλευρές;
Κι όμως…

1 σχόλιο: