Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ SOPHIE HANNAH ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Το δεύτερο βιβλίο της Σόφι Χάνα με ήρωα τον αγαπημένο Ηρακλή Πουαρό, έναν ήρωα που αγαπήσαμε όλοι από την Αγκάθα Κρίστι.
Η πρώτη προσπάθεια της συγγραφέως να επαναφέρει τον διαχρονικό ήρωα στο "Έγκλημα με υπογραφή", δεν με είχε πείσει όσο θα ήθελα(μην ξεχνάμε ότι η Agatha Christie είναι η αγαπημένη μου συγγραφέας, οπότε είχα πολύ υψηλές προσδοκίες και είμαι αρκετά αυστηρή) Το "Κλειστό φέρετρο" ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ο Ηρακλής Πουαρό εδώ μοιάζει πολύ περισσότερο στον ήρωα που είχε δημιουργήσει η Christie και χάρηκα διαβάζοντας μία νέα ιστορία του. Παρόλαυτα, νομίζω πως προτιμώ να διαβάζω βιβλία της Σόφι Χάνα με δικούς της ήρωες όπως ήταν το "Η γυναίκα με το μυστικό". Η γραφή της μου αρέσει όπως και να 'χει, το κατάλαβα ακόμα περισσότερο με αυτό το βιβλίο, έχει σασπένς και ανατροπές.
Και σε αυτό το βιβλίο παρέα με τον Ηρακλή Πουαρό συναντάμε τον αστυνόμο Έντουαρτ Κάτσπουλ και μπλέκονται παρέα σε μια περιπέτεια που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Συνήθως στα βιβλία που διαβάζουμε στην αστυνομική λογοτεχνία, ο δολοφόνος είναι αυτός που δεν περιμένουμε. Εδώ η ανατροπή είναι το ποιος θα σκοτωθεί τελικά, ποιος θα είναι το θύμα. Αρκετή αγωνία κι ένα απροσδόκητο τέλος!


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
Μετά την παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου Έγκλημα με υπογραφή και 100 χρόνια αφότου η Άγκαθα Κρίστι έπλασε τον διάσημο ήρωά της, ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ επιστρέφει στο νέο μυθιστόρημα Κλειστό φέρετρο της Sophie Hannah.
Η λαίδη Αθελίντα Πλέιφορντ έχει καλέσει για μία εβδομάδα μερικούς φίλους στην έπαυλή της, αλλά η φιλοξενία τους δεν θα εξελιχθεί ως συνήθως. Ενώ οι καλεσμένοι καταφθάνουν, υπαγορεύει στον δικηγόρο της μια επείγουσα αλλαγή στη διαθήκη της – μια αλλαγή που σκοπεύει να ανακοινώσει το ίδιο βράδυ.
Παραδόξως, έχει αποφασίσει να αφήσει απένταρα τα δυο παιδιά της και να κληροδοτήσει όλη την περιουσία της σ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει παρά μερικές εβδομάδες ζωής… Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται και δύο άντρες που η οικοδέσποινα δεν έχει συναντήσει ποτέ – ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και ο αστυνόμος Έντουαρντ Κάτσπουλ της Σκότλαντ Γιαρντ. Κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει για ποιο λόγο προσκλήθηκε… αλλά ο Πουαρό αρχίζει να υποψιάζεται ότι η λαίδη Πλέιφορντ αναμένει το χτύπημα ενός δολοφόνου.
Aκόμη κι αν το ξέρουν, μοιάζει σαν καμία δύναμη στον κόσμο να μην μπορεί να τον σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου