Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΗ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΡΚΟΥΔΙΑΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

Η ζωή της Έλλης, μίας κοπέλας της διπλανής πόρτας που ψάχνει την ευτυχία και τον έρωτα. Και της εμφανίζεται μέσα από έναν μυστηριώδη άνδρα που έρχεται και φεύγει. Έτσι η Έλλη, ως άλλη εγγονή του Αιόλου, θα ξεκινήσει την αναζήτηση ξανά και μαζί το ταξίδι της ίδιας της ζωής με πολλές εκπλήξεις, ευκαιρίες και κυρίως με ανθρώπους που τη νοιάζονται και τη στηρίζουν. Τελικά θα βρει αυτό που ψάχνει εκεί που δεν το περίμενε και θα συνειδητοποιήσει ότι η ευτυχία είναι στιγμές.
Το πρώτο βιβλίο της κυρίας Κουρκουδιάλου, μου άφησε μια πολύ γλυκιά γεύση μετά το τέλος της ανάγνωσης του. Στο βιογραφικό της γράφει ότι έχει δυο όνειρα για το βιβλίο της: Να διαβαστεί με μια ανάσα και να μην ξεχαστεί ποτέ. Σίγουρα τα κατάφερε και της αξίζουν συγχαρητήρια!
Από το οπισθόφυλλο:
Ταξιδιώτες σε μια νοητή διαδρομή, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης - Μιλάνο -Νίκαια - Κυανή Ακτή και επιστροφή με το ξύλινο καραβάκι που μοναδικό προορισμό έχει ένα όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου. Η ιστορία της Έλλης, μιας γυναίκας που τολμά να κοιτάξει τον έρωτα κατάματα από νεαρή ηλικία, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Μια καθημερινή κοπέλα, όμορφη και σαγηνευτικά άγαρμπη, μεταμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Τιθασεύει το κορμί της ανάμεσα σε άντρες που αφήνουν το σημάδι τους στον κόσμο. Αρμενίζει αγέρωχα μέσα στη θαλασσοταραχή των απρόσμενων και εφιαλτικών γεγονότων. Δυο γυναίκες και δυο άντρες θα την ακολουθούν για πάντα. Όσα ονειρευόμαστε, η Έλλη τα βρήκε. Όχι μια φορά, αλλά πολλές. Δεν απέκτησε τον άντρα που ποθούσε όταν τον περίμενε. Τον είχε μέσα της από την πρώτη στιγμή που προσευχήθηκε να τον βρει. Αλλά δεν γνώριζε ότι δεν θα είχε μόνο ένα πρόσωπο. Έκλεινε τα μάτια και αφηνόταν στα χάδια του... Δεν γινόταν να ξέρει πόσα θα μπορούσε ν αντέξει η κάποτε εύθραυστη καρδιά της, αν δεν ερχόταν η στιγμή να ορίσει η ίδια τη μοίρα της.
Τραγικό τέλος δεν υπήρξε. Ούτε ευτυχές. Δεν υπάρχει τέλος. Η εγγονή του Αιόλου γεννήθηκε για ν αγαπηθεί, γεννήθηκε για να δίνει πνοή με τη ματιά της και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου