Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ SARA BLAEDEL ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Τα "Ξεχασμένα Κορίτσια" με έκαναν να σκεφτώ μετά από αρκετά χρόνια ως αναγνώστρια, πως καμιά φορά αδικούμε κατά πολύ ένα βιβλίο ανάλογα με την περίοδο που το διαβάζουμε. Το ξεκίνησα για πρώτη φορά μετά από δύο πολύ δυνατά βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας, και ένιωθα ότι δεν με "τραβάει"... Το άφησα στην άκρη αλλά δεν ήθελα και να μην το διαβάσω. Γι αυτό μετά από ένα "διάλειμμα" από βιβλία του είδους ξαναγύρισα στην μεγάλη μου αγάπη την αστυνομική λογοτεχνία και για δεύτερη φορά ξεκίνησα και πάλι την ανάγνωση του. Και συνειδητοποίησα πόσο το είχα αδικήσει! Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον από τις πρώτες σελίδες και είναι γεμάτο κοινωνικά μηνύματα. Πηγαίνει μεν λίγο αργά αλλά κάθε σελίδα του αξίζει την προσμονή για αυτό το εξαιρετικό τέλος με τις σημαντικές ανατροπές.
Σε ένα δάσος βρίσκεται νεκρή μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Από τα στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για δολοφονία.
Η Λουίσε Ρικ ξεκινάει μια καινούργια καριέρα ως νέα επικεφαλής του τμήματος Ειδικών Ερευνών. Και η πρώτη της υπόθεση είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα της νεκρής γυναίκας στο δάσος που βρίσκεται κοντά στο μέρος που μεγάλωσε.
Μία γυναίκα βλέποντας την ανακοίνωση που έχει βγει για την υπόθεση, τηλεφωνεί και τους λέει πως πρόκειται για ένα κορίτσι που μεγάλωσε σε ένα ίδρυμα για παιδιά με νοητική υστέρηση, και την αναγνώρισε από τη χαρακτηριστική ουλή που είχε στο πρόσωπο. Κι έτσι ξεκινάει ένας αγώνας για τη Λουίσε που σιγά σιγά βρίσκει όλο και περισσότερα στοιχεία γι αυτή τη γυναίκα, αλλά και τη δίδυμη αδερφή της. Ανακαλύπτει έγγραφα που δείχνουν πως έχουν πεθάνει και οι δύο πριν από αρκετά χρόνια, όταν έκλεισε το ίδρυμα.
Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να τα βγάλει πέρα με τον νέο της συνεργάτη, με τον οποίο η γνωριμία τους δεν δείχνει ότι έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα. Ταυτόχρονα, ξαναγυρίζοντας πίσω κοντά στο πατρικό της σπίτι προσπαθεί να αποφύγει ανθρώπους που γνωρίζουν μυστικά της που πίστευε ότι έχουν ξεχαστεί και ανοίγουν πληγές της που νόμιζε ότι είχαν επουλωθεί!
Θα καταφέρει τελικά η Λουίσε να βρει τι έχει γίνει πραγματικά με την άγνωστη γυναίκα αλλά και την αδερφή της; Ποια η σχέση αυτής της υπόθεσης με κάποια παλιότερα περιστατικά στο δάσος αλλά και με δύο νέα;

Από το οπισθόφυλλο:

Ένα κλασικό σκανδιναβικό νουάρ που θα συναρπάσει τους φαν του καλού αστυνομικού μυθιστορήματος!
Η αστυνομία βρίσκει σε ένα δάσος το πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας. Η Λουίσε Ρικ, επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Ερευνών, ανακαλύπτει ότι το θύμα είχε μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα για κορίτσια με νοητική υστέρηση, όπου την είχε εγκαταλείψει η οικογένειά της. Την ίδια μοίρα είχαν και τα άλλα κορίτσια του ιδρύματος, και γι' αυτό ήταν γνωστά ως «ξεχασμένα κορίτσια».
Όμως η Λουίσε σύντομα ανακαλύπτει κάτι αλλόκοτο: η νεκρή είχε μια δίδυμη αδελφή και πριν από τριάντα και πλέον χρόνια είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου και για τα δύο κορίτσια.
Η έρευνα της Λουίσε παίρνει σταδιακά μια παράξενη και ανησυχητική τροπή που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στο σπίτι των παιδικών της χρόνων. Καθώς έρχονται στο φως κι άλλα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί στο δάσος, θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη μ’ ένα τρομερό γεγονός από το παρελθόν της, το οποίο είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσει….
Στα Ξεχασμένα κορίτσια η συγγραφέας ξεδιπλώνει άλλη μια φορά το πλούσιο ταλέντο της και μας προσφέρει ένα ανατριχιαστικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και μυστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου