Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΕΛΣΑ ΜΑΓΓΑΝΑΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL

Ένα πολλά υποσχόμενο λογοτεχνικό ξεκίνημα για την κυρία Μαγγανάρη. Με γραφή παραμυθένια, η συγγραφέας μας βάζει μέσα στην εκάστοτε εποχή και μας κρατά δέσμιους της. Βιώνουμε τα συναισθήματα όλων των ηρώων της και ελευθερωνόμαστε από τα δεσμά της με το λυτρωτικό τέλος που μας δίνει.
 Ένα βιβλίο που με ταξίδεψε σε ξεχωριστές εποχές, παρέα με τρεις ηρωίδες που έγιναν επαίτες των ονείρων τους, μα κυρίως του μεγαλύτερου μίας γυναίκας, την αληθινή, απόλυτη και μοναδική αγάπη.
Η Ιοκάστη είναι η πρώτη που θα συναντήσουμε και θα μας ξεναγήσει στην Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι η μικρότερη από τα τρία παιδιά του μεγαλέμπορου Δάντη Δελλή και της Αρετής. Τα πάθη και οι ίντριγκες που υπάρχουν στην οικογένεια της δεν επηρεάζουν την ευαίσθητη και ρομαντική ψυχοσύνθεση της που μεγαλώνοντας αποζητά την αληθινή αγάπη.
Η επόμενη ιστορία μας μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη με την έναρξη του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Η Μαρίνα, κόρη του αυστηρού γυμνασιάρχη Ορέστη Στρατίδη και της Ρένας, είναι στο τρίτο έτος της Φιλοσοφικής. Μια ανεξάρτητη, δυναμική και δραστήρια κοπέλα που βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του Άρη, σε μία δύσκολη στιγμή της χώρας της ενόσω οι εξελίξεις τρέχουν γύρω της ανεξέλεγκτα.
Στο τέλος γνωρίζουμε την Εύα, μία σύγχρονη γυναίκα, που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, πιστεύοντας ότι η μοναδική ευκαιρία της για τον έρωτα ήρθε μέσα από τον λάθος άνθρωπο. Μέχρι που αναπάντεχα βρίσκει την απόλυτη αγάπη στο πρόσωπο ενός άνδρα μοναδικού και μάλιστα στο πιο απίθανο μέρος.



ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Τρεις ιστορίες, τρεις γυναίκες, τόσο διαφορετικές και συγχρόνως τόσο ίδιες, επαιτούν το όνειρο της απόλυτης αγάπης.
Η αυλαία ανοίγει με την αναγεννησιακή μορφή της Ιοκάστης. Γεννημένη στο τέλος του 19ου αιώνα, απολαμβάνει τα οφέλη μιας εποχής, ξέχειλης σε ρομαντισμό και ιπποτισμό. Ωστόσο, ασφυκτιά, εγκλωβισμένη μέσα σε απροσπέλαστους τοίχους καθωσπρεπισμού. Ακολουθεί πιστά τις ενδείξεις της καρδιάς της. Γνωρίζει την επιρροή που ασκεί η αγάπη και γίνεται οικειοθελώς ιέρεια της.
Λίγες δεκαετίες αργότερα, η Μαρίνα καλείται να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα του υπέρτατου συναισθήματος, αντιμετωπίζοντας σθεναρά τις δύσκολες συνθήκες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ασπάζεται αδιαμαρτύρητα την δύναμη του πεπρωμένου. Σφραγίζει το τέλος της δικής της ιστορίας.
Η σύγχρονη ηρωίδα, η Εύα, πλήρωσε ακριβά το αντίτιμο της υποτιθέμενης ευτυχίας. Απογοητευμένη, κλείνει ερμητικά τις πόρτες, σε οποιονδήποτε επισκέπτη, είναι καλυμμένος με τον μανδύα του έρωτα. Αγνοεί όμως, πως το σύμπαν έχει επιλέξει ήδη, αυτόν που έχει το μοναδικό αντικλείδι.
Το τέλος ανατρεπτικό, απρόσμενο, επιφέρει την κάθαρση μιας αέναης αρχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου