Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ STUART NEVILLE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μια τριανταπεντάχρονη κοπέλα, η Ρία, έχοντας χάσει τη δουλειά της και μην έχοντας προσωπική ζωή, ακολουθεί τη μητέρα της στο σπίτι του θείου της, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Μπαίνοντας στο σπίτι ανακαλύπτουν τα λιγοστά του υπάρχοντα και η Ρία ενημερώνεται για τον δύσκολο και ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθώς και για την παραβατική ζωή του. 
Η πρόταση των γονιών της να της παραχωρήσουν το σπίτι ως κληρονομιά τη βρίσκει σύμφωνη και ενθουσιασμένη. Όταν όμως μένει μόνη της την προσοχή της τραβάει ένα δωμάτιο. Μετά από πολλή προσπάθεια να το παραβιάσει βρίσκει σε ένα γραφείο το τετράδιο, το περιεχόμενο του οποίου θα τη σοκάρει. Μέσα σε αυτό υπάρχουν φωτογραφίες της οικογένειας της καθώς και προσωπικές μαρτυρίες για τις αρπαγές και τις δολοφονίες πολλών προσώπων. 
Η άρνηση των δικών της να ειδοποιήσουν την αστυνομία την αναγκάζει να τηλεφωνήσει σε έναν παλιό δεσμό της, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον, ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα ύστερα από τη δολοφονία ενός συναδέλφου του, για να ζητήσει τη βοήθεια του. Δυστυχώς ο ίδιος παλεύοντας με τους δικούς του δαίμονες, καθώς διεκδικεί τη θέση του στο σώμα αλλά και την επιμέλεια της κόρης του από τους συγγενείς της γυναίκας του, δεν δίνει στη Ρία την απαραίτητη προσοχή.
Όταν αυτή τον καλεί να πάνε στο σπίτι για να του αποδείξει τα λεγόμενα της, το τετράδιο και όλα τα πειστήρια έχουν κάνει φτερά.
Από εκεί ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση, τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένεια της. Ποιος είναι πραγματικά ο πατέρας της και ο θείος της; Σε ποιον ανήκει το τετράδιο; Ποιος είναι ο ηθικός και  πραγματικός αυτουργός; Όλοι έχουν ένα ένοχο παρελθόν που προσπαθούν με κάθε αντίτιμο να αποκρύψουν. 

Στην αναζήτηση της λύσης του γρίφου, πρόσωπα θα θυσιαστούν, ζωές θα διαλυθούν, μυστικά θα λειτουργήσουν σαν ντόμινο για ένα απροσδόκητο φινάλε. 
Ο Neville σε αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα προσφέρει στον αναγνώστη δράση, περιπέτεια, αγωνία και μυστήριο.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Όταν η Ρία Καρλάιλ κληρονοµεί το σπίτι του αποξενωµένου αδελφού της µητέρας της, δεν είναι καθόλου προετοιµασµένη γι’ αυτό που πρόκειται να ανακαλύψει στο ερµητικά κλειστό πίσω υπνοδωµάτιο. Ένα δερµατόδετο βιβλίο τής τραβά την προσοχή. Το περιεχόµενό του θα τη σοκάρει: ένα γυναικείο νύχι, µια µπούκλα και µια λίστα θυµάτων δολοφονίας.
ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Τροµοκρατηµένη η Ρία, απευθύνεται στο µοναδικό πρόσωπο που πιστεύει ότι µπορεί να τη βοηθήσει: τον παλιό της εραστή, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον. Ο Λένον όµως αντιµετωπίζει µια από τις σοβαρότερες κρίσεις στη ζωή του: είναι σε διαθεσιµότητα και περιµένει να περάσει από πειθαρχικό γιατί σκότωσε σε αυτοάµυνα έναν συνάδελφό του. Η θέση του θα γίνει ακόµα δυσκολότερη καθώς η Ρία βρίσκεται δολοφονηµένη και το βιβλίο µε τα στοιχεία για τους φόνους εξαφανίζεται.
ΕΝΑΣ ∆ΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ∆ΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ
Ενώ η Αστυνοµία τον καταδιώκει ως ύποπτο για τον φόνο της Ρία, ο Λένον θα πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι των ένοχων µυστικών στο ηµερολόγιο του νεκρού και να φέρει στο φως µια συνωµοσία που έµενε θαµµένη εδώ και πολλές δεκαετίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου